Pureegratin met tacogehakt en bonen
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in blokjes.
- Verhit in de koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de paprika 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten rul. Schep er de tacokruiden door.
- Schep het gehakt uit de pan. Veeg de pan schoon en verwarm hierin de aardappelpuree, op matig vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
- Schep het gehakt met de kidneybonen en de maïs door de puree. Breng op smaak met peper en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de pan 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
- Hak de peterselie grof en strooi uit de oven over de pureegratin.
- Terwijl deze eenpanner in de oven staat, maak je alvast de keuken schoon. Handig op drukke dagen!
- Liever zonder vlees? Maak deze eenpanner dan met vers vegetarisch gehakt of vervang het gehakt door 250 gram extra bonen of kikkererwten uit blik.
- Variatietip: Verdeel 25 gram tortillachips over de puree en strooi er dan de geraspte kaas over voor een krokant korstje.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 695 kcal
- 39 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 45 g koolhydraten
- 36 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen